1 Ocak 2008 Salı

SUPRIZ KULAH


Malzemeler:8 Dilim Çedar Peyniri2 Havuç2 Patates1 Su Bardağı Konserve Bezelye1 Su Bardağı Mayonez5-6 Kornişon Turşu14-15 Biberli Yeşil Zeytin3-4 Dal Maydanoz3-4 Sal Dereotu3-4 Yaprak MarulTuz
Yemeğin Tarifi: Havuç ve patatesleri temizleyip diri kıvamda haşlayın. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince ince doğrayın. Kornişon turşu ve yeşil zeytinleri ince ince dilimleyin. Marul yapraklarını yıkayıp süzün.Havuç ve patatesler soğuyunca rendeleyip geniş bir kaba alın. Mayonez ve bezelyeyi ekleyip tuz serpin. Maydanoz, dereotu, kornişon turşu ve yeşil zeytinleri ilave ederek iyice karıştırın.Çedar peyniri dilimlerini külah biçiminde kıvırıp içlerini hazırladığınız karışımla doldurun. Açılmamaları için kürdanla sabitleştirin. Marul yapraklarını servis tabağına yerleştirip sürpriz külahlarını üzerine dizin ve servis yapın.
ALTERNATİF: Değişik malzemelerden oluşan bir karışım hazırlayıp kaşar peyniri dilimlerinden yapacağınız külahlara doldurarak tarifi daha farklı uygulayabilirsiniz Örneğin incecik doğranmış dolmalık kırmızı biber, patates püresi ve mayonezle hazırlayacağınız renkli malzeme, kaşar peynirinin içinde daha güzel görünecektir.

Hiç yorum yok:

Videolu Yemek Tarifleri